Microneedling - ansikte och hals 60 minuter

Microneedling är en hudföryngrande och strukturförbättrande behandling som stimulerar kollagentillväxt och reducerar ytliga ärr, ytliga röda kapillärer och hyperpigmenteringar.

Denna behandling skräddarsys efter hudens kondition och tolerans. För bästa möjliga förbättring av din hud görs den med fördel som en kur om 4–6 behandlingar (med 4–6 veckors mellanrum) eller som enstaka behandlingar för att underhålla och bevara en frisk hud som vill ha extra glow och lyster.

Om du köper ett paket av 4 alt. 6 behandlingar, får du 20% rabatt.
Microneedling är en hudföryngrande och strukturförbättrande behandling

Vad är microneedling?

Det är en naturlig och effektiv stimulering av cellförnyelseprocessen och kollagenproduktionen. Den förbättrar även elastinfibrerna som hjälper till med hudens fasthet och spänst. Resultatet blir en synbart fastare och slätare hud med ny lyster och jämnare hudstruktur.

De sterila engångsnålarna i verktyget skapar mikrofina kanaler i huden som startar hudens egen reparations- och läkningsprocess. Denna process i huden gör att fibroblasterna aktiveras och börjar producera kollagen på ett snabbare sätt, en process som annars saktas ner ju äldre vi blir. Microneedling är därför en effektiv behandling för att kicka igång fibroblasterna igen, så de kan producera kollagen i ett snabbare tempo.

Man ser vanligtvis resultat redan efter första behandlingen, men det krävs ett flertal behandlingar för ett mer långvarigt resultat. Efter en avslutad kur kommer slutresultatet gradvis och ger en långsam förbättring efter 6–12 månader. Efter behandlingen blir huden röd och rodnaden kan vara några timmar upp till ett dygn.

Vilken effekt har microneedling på huden?

 • Motverkar åldrandet genom stimulering av kollagenproduktionen
 • Förbättrar spänst i huden
 • Minskar linjer och rynkor
 • Ger en förbättrad hudstruktur
 • Minskar färska ärr
 • Minskar hyperpigmentering
 • Stärker en skadad hudbarriär
 • Balanserar talgkörtelproduktionen
 • Återfuktar huden
 • Minskar färska bristningar
 • Minskar ytliga röda kapillärer

Att tänka på efter en Microneedling-behandling
 • Undvik att röra på det behandlade området de första timmarna
 • Använd rekommenderade produkter av oss
 • Undvik hård fysisk träning, bastu och varma bad 24 timmar efter behandling.
 • Använd solskydd dagligen, oavsett årstid och undvik direkt UV-exponering 48 timmar efter behandling
 • Undvik och brun-utan-solprodukter 48 timmar efter behandling
 • Vänta med retinolprodukter 3-5 dagar efter behandling
 • Vänta med make-up 12 timmar efter behandlingen.

Vem passar inte en microneedling-behandling till?
 • Om du har aktiv akne
 • Om du har problem med läkningsprocessen eller blodkoagulationsproblem
 • Om du använder Accutane (Isotretionin) eller har gjort det under de senaste 6 månaderna
 • Om du har problem med aktiv herpes simplex
 • Om du har psoriasis

Microneedling är en hudvårdsbehandling som använder en maskin med mikronålar för att skapa små hål i huden. Behandlingen kan hjälpa till att förbättra hudens struktur, reducera ålderstecken och förbättra hudtillstånd såsom acneärr och pigmentfläckar.

Microneedling kan utföras på olika delar av kroppen  men är vanligtvis riktat mot ansikte, hals och dekolletage. Behandlingen kan göras av en hudterapeut eller en annan hälso- och skönhetsprofessionell och tar vanligtvis mellan 30 minuter och en timme att utföra.

Efter behandlingen kan huden bli röd och svullen och kan kännas öm och torr. Det är viktigt att vårda huden väl efter behandlingen och att använda solskydd för att skydda huden mot solen.

Microneedling är inte lämplig för alla hudtyper och hudtillstånd. Det är viktigt att rådfråga en  hudterapeut innan du går på en microneedling-behandling för att se om det är lämpligt för dig och för att få råd om vad du kan förvänta dig av behandlingen.

Det finns ingen fast regel för hur ofta man kan göra microneedling eftersom det kan variera beroende på hur huden reagerar på behandlingen och vilka resultat du är ute efter. Vissa hudterapeuter rekommenderar att man gör microneedling var fjärde till var sjätte vecka  medan andra rekommenderar att man gör behandlingen var tredje till var fjärde månad.

Det är viktigt att rådfråga en hudterapeut innan du går på en microneedling-behandling för att se om det är lämpligt för dig och för att få råd om hur ofta du bör göra behandlingen. Hudterapeuten kan också hjälpa till att anpassa behandlingen till din hudtyp och hudtillstånd och ge råd om hur du ska vårda huden efter behandlingen.

Microneedling är en hudvårdsbehandling som kan ge biverkningar även om de vanligtvis är milda och försvinner inom några dagar. Här är några exempel på biverkningar som kan förekomma vid microneedling:

 1. Rodnad och svullnad: Huden kan bli röd och svullen efter behandlingen, men detta brukar avta inom några dagar.

 2. Torrhet och känslighet: Huden kan kännas torr och känslig efter behandlingen så det är viktigt att använda en mjukgörande hudkräm och solskydd.

Om du upplever några av dessa biverkningar efter en microneedling-behandling hudterapeut för råd.

Microneedling, är en hudvårdsbehandling som använder en maskin med mikronålar för att skapa små hål i huden. Behandlingen kan hjälpa till att förbättra hudens struktur och utseende och kan användas för att behandla en mängd olika hudtillstånd och problem.

Här är några exempel på vad microneedling kan vara bra för:

 1. Förbättra hudens struktur: Microneedling kan hjälpa till att förbättra hudens struktur och ge en slätare och mer ungdomlig utseende.

 2. Reducera ålderstecken: Microneedling kan hjälpa till att reducera ålderstecken såsom rynkor, fina linjer och solskador.

 3. Förbättra acneärr: Microneedling kan hjälpa till att förbättra acneärr och ge en jämnare hudstruktur.

 4. Reducera pigmentfläckar: Microneedling kan hjälpa till att reducera pigmentfläckar och ge en jämnare hudton.

 5. Öka produktionen av kollagen: Microneedling kan hjälpa till att öka produktionen av kollagen vilket kan förbättra hudens struktur och elasticitet.

Det är viktigt att rådfråga hudterapeut innan du går på en microneedling-behandling för att se om det är lämpligt för dig och för att få råd om vad du kan förvänta dig av behandlingen.

Det är vanligtvis lämpligt att vänta några dagar innan du sminkar dig efter en microneedling-behandling så att huden får tid att läka och återhämta sig. Hur lång tid det tar för huden att läka kan variera beroende på din hudtyp och hudtillstånd samt hur intensiv behandlingen var.

Efter behandlingen kan huden bli röd och svullen och kan kännas öm och torr. Det är viktigt att vårda huden väl efter behandlingen och att använda en mjukgörande hudkräm och solskydd. Du bör undvika att utsätta huden för solen och att använda starka produkter eller kosmetika under läkningstiden.

Om du är osäker på hur du ska sminka dig efter en microneedling-behandling hudterapeut för råd. De kan hjälpa dig att välja rätt produkter och tekniker för din hudtyp och hudtillstånd och ge råd om hur du ska vårda huden efter behandlingen.

Microneedling är samlingsnamn på en behandling och Dermapen är en microneedlingsapprat av märket Demapen, det finns flera olika microneedlingsapprater och tillverkare på marknaden. 

Nej, det fungerar inte på vitiligo och är ej avsett för detta. En hud som är hypopigmenterad går det inte återskapa pigment på  med microneedling.