Epilering med nål och ström - permanent hårborttagning 10-60 minuter

Epilering är ett effektivt sätt att ta bort oönskad hårväxt med hjälp av elektrisk ström och sterila engångsnålar. Det går att utföra permanent hårborttagning på överläpp, haka, bröst, mage och bikinilinje.

Epilering har funnits sedan 1875 och är en väl dokumenterad och säker permanent metod för hårborttagning. Epilering är den enda metod enligt Socialstyrelsen som ger permanent resultat av hårborttagning. Det går att behandla ljusa, mörka, grova eller tunna hårstrån.

En steril engångsnål förs ner i varje hårsäck. En svag elektrisk ström tillförs och det bildas värme som koagulerar hårsäcken och natriumhydroxid som förstör de hårväxtproducerande cellerna. Antalet behandlingar för permanent hårborttagning  beror på hur mycket hårväxt som ska behandlas. Det är viktigt att du följer anvisningarna om efterbehandling noggrant, för att inte störa läkningsprocessen i huden.

En del hårstrån försvinner vid första behandlingen, men några måste behandlas om igen. I och med att hårstrået behandlas under hudytan, finns det en viss felmarginal. Vissa hårstrån måste därför behandlas flera gånger.

Vid första besöket för permanent hårborttagning går vi igenom hur behandlingen går till och går igenom kontraindikationer. Vi lägger även upp en behandlingsplan och förklarar hur du ska behandla huden hemma. Dina behandlingar dokumenteras på ett kundkort.

Efter behandlingen med permanent hårborttagning kan huden vara röd och svullen, men detta försvinner. Det är viktigt med högt solskydd 2 veckor efter behandlingen oavsett årstid.

För att kunna utföra behandlingen behöver håret vid permanent hårborttagning  vara utväxt ca 0,5 cm vid behandlingstillfället.

Epilering är en metod för hårborttagning som tar bort hårstrån med rot från huden med nål och ström och är permanent.

Epilering är en bestående metod för hårborttagning än rakning eller klippning men håret växer tillbaka över tid. Det är viktigt att följa råden från den professionella som utför behandlingen för att säkerställa att det går så smidigt som möjligt och för att få bästa möjliga resultat.

Vaxning är en vanlig metod som använder varmt vax som appliceras på huden och tas bort med en snabb rörelse vilket drar med hårstråna med rot med detta är tillfälligt och håren kommer växa ut igen.

Hårborttagningskräm är en annan metod som använder en kemisk lösning som mjukar upp hårstråna och gör det lättare att ta bort dem. Denna metod är tillfällig och håren kommer växa ut igen. 

Ja, Epilering av bröstet är möjligt. Det är viktigt att följa råden från den professionella som utför behandlingen för att säkerställa att det går så smidigt som möjligt och för att få bästa möjliga resultat.

Det finns olika sätt att ta bort hår från bröstet, med vax, hårborttagningskräm. Välj en metod som du känner dig bekväm med och som ger tillfredsställande resultat. Det är också viktigt att vårda huden väl efter behandlingen och att undvika att utsätta den för solen och andra påfrestningar under läkningstiden.

Vill du att det skall vara permanent så är elipering med nål och ström en välbeprövad metod.

Ja, talgkörteln i hårsäcken kan triggas av strömmen och det kan tillfälligt bli en övergående produktion av talg. Det finns också en risk för att huden kan bli känslig och irriterad efter epilering särskilt om du har känslig hud. Det är viktigt att lyssna på hudterapeuten och följa rekommenderad vård. Vårda huden väl efter behandlingen och att undvika att utsätta den för solen och andra påfrestningar under läkningstiden. Använd en mjukgörande hudkräm och solskydd för att skydda huden och låt den lufta så mycket som möjligt.

Epilering med nål och ström är en metod för hårborttagning som är permanent. Det är viktigt att gå på regelbundna behandlingar och följa hudterapeutens behandlingsplan för att metoden ska vara permanent. Det är viktigt att följa behandlingsplanen eftersom hårsäckarna växer i cykler och alla strån är inte framme samtidigt.

Ja, behandlingen heter epilering och görs med sterila engångsnålar och ström för att koagulera hårsäcken, så att ett nytt hår inte kan växa ut.

Epilering är en långsam process och kan kräva många behandlingar för att få permanenta resultat. Behandlingen kan ibland vara smärtsam och kan orsaka tillfällig rodnad och svullnad i behandlingsområdet. Det är viktigt att vårda huden väl efter behandlingen och att undvika att utsätta den för solen och andra påfrestningar under läkningstiden. Följ anvisade råd från din hudterapeut.

Det finns också andra metoder för permanent hårborttagning som ljus- och laserbaserade behandlingar.